קישור לכתבה ב בעניין:
שיפור התזרים של העסק ע"י גביית חובות באמצעות עורך דין
לחץ כאן.
מהפכה של שמחה עם החוק החדש!! איך לא חשבו על זה קודם??
החל מיום 15 לספטמבר 2019 נכנס לתוקף החוק החדש שחל על חייבים שעד כה יכלו לטפל בחובותיהם במסגרת ההוצאה לפועל, שם פתחו בהליכים מסוג איחודי תיקים או צווי תשלומים ולחילופין פעלו במסגרת בית המשפט שם פתחו בהלכי פשיטת רגל.
מטרתו העיקרית של החוק החדש שנקרא : "חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי" היא להסדיר את סך החובות תוך התמקדות בשיקומם והבראתם הכלכלית של החייבים וזאת במקום הענישה שהייתה נהוגה עד כה מטעם מערכת ההוצאה לפועל ובתי המשפט.
הרעיון העומד מאחורי החוק החדש הוא שאדם החייב כסף אינו פושע ולכן אין כל סיבה ש"יוענש" בעיקולים והגבלות לתקופה כ"כ ארוכה, דבר שהיה מייאש אותו בהליך הקודם ועל כן היה נמנע מלפעול להסדרת חובותיו.
סוף כל סוף המחוקק, בתי המשפט, מערכת הגביה והאכיפה (לשכות ההוצאה לפועל), כונס הנכסים הרשמי הבינו: אין טעם להכניס אדם להליך שלא ניתן לצאת ממנו!!!!
זאת בדיוק הסיבה שגם המונח "חייב" שונה וכעת בהתאם לחוק החדש המונח הנכון יהא "יחיד", כלומר, אדם פרטי שאינו חברה שצבר חובות שאין ביכולתו להחזיר או שיש ביכולתו להחזיר בפריסת תשלומים נוחה, על כן שמו של החוק מלמד על השינוי בתפיסה לגבי שיקומם הכלכלי של החייבים.
בהתאם לחוק החדש, התהליך מוגבל לתקופה של עד ארבע שנים, כך שבסיומם יקבלו חייבים רבים את צו ההפטר המיוחל (הפטר מלשון – פטור מהחוב) וכך יתחילו חיים חדשים נטולי חובות וללא הגבלות ועיקולים.
כדי להגיש בקשה שכזאת, היקף החוב יעמוד על סך של 50,000 ₪ לפחות (למעט מקרים חריגים בהם תהא לרשם הסמכות להצדיק מתן "צו לפתיחת הליכים", צו שעד כה הוגדר כ"צו כינוס").
כמו כן, חובות שאינם עולים ע"ס של 150,000 ₪ יוגשו ללשכת ההוצאה לפועל, כאשר בסיומו של התהליך תהא לרשמים הסמכות ליתן צו הפוטר את החייבים מחובותיהם, סמכות שעד כה הייתה נתונה לבתי המשפט המחוזי.
לעומת זאת, חובות העולים ע"ס של 150,000 יוגשו לכונס הנכסים הרשמי (אשר ימנה ממונה מטעמו) ולאחר כשנה ידון התיק בבית המשפט השלום (ולא במחוזי כפי שהיה נהוג עד כה) כאשר הרעיון המרכזי העומד מאחורי המעבר לערכאה נמוכה יותר הוא לקצר את זמני ההמתנה לדיונים בחצי שנה, כלומר במקום להמתין כשנה וחצי לדיון בבית המשפט המחוזי, כעת הדיון יתקיים לאחר כשנה בבית משפט השלום ובמהלכו ניתן יהא לקבוע תכנית פירעון לתקופה של כ – 3 שנים נוספות!!! ובדיוק מהסיבה הזאת הודיעו המערכת המשפטית שלטובת הטיפול בתיקים אלה גויסו 8 שופטים נוספים שידונו בהליכי חדלות פירעון, וזאת בנוסף לשופטים המכהנים כיום.
בדיון יוצגו מס' אפשרויות להסדרת החובות וכל זאת לצד תכנית הבראה ושיקום כלכלי אותה ידרשו החייבים לעבור כתנאי לקבלת ההפטר, במסגרתה יעברו הדרכה פיננסית בדבר התנהלותם הכלכלית והוצאות התא המשפחתי.
אין ספק שהחוקים והפקודות המוכרים עברו מספר שינויים מהותיים המיטיבים במיוחד עם החייבים, כגון פרק הזמן שנקבע לביטול הענקה, כלומר, עד כה – לפי פקודת פשיטת הרגל, אדם שהעביר נכסים בתקופה שעד 10 שנים לפני שנעשה פושט רגל – רשאי היה הנאמן (במקרים מסוימים) לבטל הענקה שכזאת.
כעת פקודה זו בוטלה, ובהתאם לחוק החדש, התקופה שבה רשאי יהא הנאמן לבטל הענקה שכזאת (במקרים מסוימים) התקצרה לפרק זמן של עד 7 שנים בלבד, דבר שמאפשר לחייבים שהעבירו נכסים 8 או 9 שנים קודם לכן – להיות מוגנים.
שינוי משמעותי נוסף, נוגע לעניין סדרי הנשייה והאיזון שבחלוקת הכספים, כך שנושים בעלי זכות חוב בדין קדימה (רשויות המס', המוסד לביטוח לאומי וכד') ייאלצו לוותר על חלק מהחוב לטובת הנושים הרגילים, אשר בניגוד לחוקים והפקודות הקודמים, נותרו לעיתים ללא חלק מכספי הנשייה, כך שהרווח העיקרי כולו של החייבים.
היתרון בהליך החדש הוא שהצורך בהחרגת החובות שבדין קידמה – מתייתר!!! וכך מרגע ההפטר ניתן להתחיל חיים של עצמאות פיננסית ושחרור של ממש גם מהלוואות וחובות.
שינוי המגמה המטיבה עם החייבים באה לידי ביטוי כבר ביום 12.4.2019 בו נכנס לתוקפו חוק נתוני אשראי, התשע"ו- 2016 ("החוק החדש") המחליף את חוק שירות נתוני אשראי, התשס"ב- 2002 ("החוק הישן") וקובע הוראות חדשות בכל הנוגע לקבלת דו"חות אשראי, אופן הצגת המידע בדו"חות, תיקוני מידע וכן הלאה – ואף קובע כי מידע המצוי בידי חברות נותנות אשראי (כגון BDI / דן אנד ברדסטריט) אודות חייבים לא יימסר לאחר 3 שנים מסיום הליך הפש"ר (במקום 7 שנים שנקבעו בחוק לפני כן).
זה המקום להבהיר כי כונס הנכסים הרשמי ומערכת הגבייה והאכיפה הבינה שאוכלוסיית החייבים הינה אוכלוסייה מוחלשת ועל כן הם יעשו כל שבידם על מנת שחייבים יסיימו את ההליך בצו הפטר, וכל זאת תוך שהמערכת עצמה תשלח תזכורות לחייבים לגבי התשלום והגשת הדוחות – דבר שצפוי למנוע נשירה של חייבים מההליך.
עו"ד סיגל יעקבי המשמשת כאפוטרופוס הכללי וכונסת הנכסים הרשמית של מדינת ישראל ציינה כי: "היעד הוא לאפשר לחייבים להגיע להפטר."
עוד ציינה עו"ד יעקב כי: "חייבים שנמצאים במסלול מוגבל באמצעים לא רואים שום אופק לסיום חובותיהם, מדובר בהליך שנולד בחטא ואין כל סיבה שחייבים נוספים יכנסו להליך הזה."
המסקנה הברורה העולה היא, כי חייב שיתנהל בהליך בהגינות ותום לב תוך שישתף פעולה עם דרישות ההליך אותם יהא עליו למלא, יוכל לזכות בצו ההפטר המיוחל בצורה קלה ומהירה הרבה יותר מכפי שהיה נהוג עד כה.
עו"ד עמירם אלקובי – עורך דין חדלות פירעון ושיקום כלכלי
קישור לכתבה ב בעניין:
עלייה בגובה הריביות במשק והקושי להחזיר את ההלוואות
לחץ כאן.
קישור לכתבה ב בעניין:
החוב מצטמק ונעלם
לחץ כאן.
אם אתם מעוניינים להפחית את החובות ולפתוח דף כלכלי חדש אבל חוששים מהבירוקרטיה, הזמן והעלויות הגבוהות שתהליך כזה עשוי לעלות,
אני רוצה להציג לכם – אפשרות נוספת, קלה יותר ומהירה הרבה יותר לפתיחת דף חדש ללא חובות – אנחנו קוראים לזה: מסלול ייצוג מקוצר.
מסלול הייצוג המקוצר של חדלות פירעון – מיועד לאנשים שרוצים לקבל הגנה משפטית מעיקולים והגבלות – ולהתחיל להסדיר את כל החובות תוך זמן קצר יחסית. רק שעל-מנת לטפל בחובות שלהם, לא תמיד הם יכולים להרשות לעצמם ליווי משפטי מלא עם כל ההוצאות שכרוכות בזה – ולכן, אנחנו פה!
כמובן שמסלול הייצוג המקוצר לא מתאים לכל אחד, רק בואו נאמר שאם זה כן מסלול שמתאים לכם –
הוא עשוי להפחית לכם את החובות בפרק זמן מהיר יחסית -ובהוצאות עורך דין מופחתות משמעותית.
אתם שואלים כמה בדיוק מופחתות? הייתי שמח לפרסם, אבל פרסום המחיר נוגד את כללי האתיקה של לשכת עורכי הדין .
אז אם אתם רוצים לדעת איך בדיוק עובד ההליך המקוצר ומה הוא המחיר המופחת,
תשאירו פרטים ונדאג לחזור אליכם עוד היום עם כל המידע בעניין, בהצלחה!
תקשיבו ללקוחות שלנו

תיק מסקרן במיוחד שהתחיל ב 280,000 ₪, הסתיים בתכנית פירעון של 80,000 ₪.
היו אתגרים אבל לא וויתרנו
צולם בהסכמת הלקוחה המרוצה

איזה כיף להצליח במה שאנו עושים חובות בהיקף של כ – 200,000 ₪, הסתיימו היום בתכנית פירעון של 69,000 ₪ אשר ישולמו ב 46 תשלומים.
צולם בהסכמת הלקוח היקר

לקוחה יקרה ואהובה במיוחד
הגיעה עם חובות בסך של 695,305 ₪ ומסיימת
עם תכנית פירעון של 116,000 ₪.
ודבר חשוב לא פחות שהצלחנו לשמור על הדירה שבבעלותה
האמת שהתרגשנו וגם הלקוחה
צולם בהסכמת הלקוחה

חובות של 716,000 ₪ הסתיימו בתכנית פירעון של 67,000 ₪. עו"ד אורון איתן האלוף הגיע לדיון והראה לכולם עד כמה אנחנו טובים בעבודה שלנו.

לעיתים שואלים אותנו, מה קורה בהליך כאשר יש דירת מגורים?
במקרים כאלה התיקים לא נסגרים בסכומים אפסיים, יחד עם זאת, אנו מצליחים לשמור על דירת המגורים ובמרבית אפילו להפחית את החוב ולשלם אותו בתשלומים בלי ריבית (למרות שיש דירה)
במקרה הזה חובות של כמעט 500,000 ש"ח, נסגרו בתכנית פירעון של כ – 300,000 ₪ אשר ישולמו ב – 72 תשלומים בלי ריבית ובלי ערבויות. כלומר, חיסכון של כ – 200,000 ₪ בנוסף לחיסכון של הריבית שהלקוחה היתה צריכה לשלם. בשורה התחתונה היא מאוד מרוצה ואנחנו מאושרים. תודה לעוה"ד נופר האלופה ולהודיה המוכשרת מסניף ב"ש על עבודה מעולה.


אתם מבינים מה היה פה???? חובות שצברו זוג אהוב במיוחד הסתכמו בסך של כ – 1,500,000 ₪. בבעלותם דירת מגורים ורכב המשמש את בני המשפחה.
התיק הסתיים בתוספת של 250,000 ₪
הרכב והבית נותרו בידי הלקוחות היקרים
עוה"ד מעין מסניף חיפה עשתה עבודה מעולה
צולם בהסכמת הלקוחה היקר

נרגשים לשתף שחוב של 386,000₪ הסתיים בתוספת 125,000 ₪.
בנוסף – הלקוח היקר קיבל הפטר מ50% חוב מזונות לביטוח לאומי
עו"ד אורון איתן מסניף ת"א שלנו עם עבודה מעולה בתיק.
צולם בהסכמת הלקוח המרוצה

חובות בסך של 375,739 ₪ הסתיימו ב – 0 שקלים!!! כלום!!! אפילו לא תוספת של שקל!!!
הפטר מכל החוב בדיוק לאחר שנה מרגע הגשת הבקשה על ידי צוות המשרד המוכשר הודיה ונופר – אתן פשוט אלופות
צפו בסרטונים
ייצוג במסלול מקוצר
חדלות פרעון
חוק הפטר מחובות החדש
חוק חדלות פירעון החדש והתועלת לציבור
חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי – עו"ד עמירם אלקובי
צו לפתיחת הליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי – עו"ד עמירם אלקובי
מהפכה בתחום חדלות פרעון – עו"ד עמירם אלקובי
שיקום כלכלי בחדלות פרעון – עו"ד עמירם אלקובי
קביעת גובה התשלום החודשי
ההבדל בין חדלות פרעון לפשיטת רגל
חוק חדלות פרעון לסכומים הנמוכים
דירוג האשראי לאחר הליך חדלות פרעון
שיקום כלכלי בעקבות חוק חדלות פרעון החדש
כך בדיוק נראה צו לפתיחת הליכים לפי החוק החדש: חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי. מרגע זה החיים של החייב הולכים להשתנות – לטובה!!! ככה זה כשבוחרים נכון, כשבוחרים בנו כמייצגים.

למה תכנית הפירעון של חבר שלי טובה יותר משלי?
תכנית פירעון נקבעת בדיוק בהתאם לכושר ההחזר של היחיד, כל אחד ומצבו – וזה תלוי בהרבה גורמים: א. הפער בין הכנסות והוצאות של התא המשפחתי: אחד הגורמים המשמעותיים ביותר הוא הפער בין ההכנסות וההוצאות של התא המשפחתי, שכן הוא קובע כמה החייב יכול להרשות לעצמו לשלם עבור חובותיו בכל חודש. ב. היקף נכסים הניתנים למימוש: גורם חשוב נוסף הוא היקף הנכסים הניתנים למימוש, המתייחס לשווי הנכסים שניתן למכור או לחסל לצורך פירעון חובות. זה כולל פריטים כמו רכוש, כלי רכב וחפצים יקרי ערך אחרים. ג. בנוסף, גם מצבו הרפואי, מצבו המשפחתי ופוטנציאל ההשתכרות של הפרט ממלאים תפקיד בקביעת קרא עוד
מהן ההשלכות של חדלות לפירעון?
ההשלכות שיחולו על היחיד (החייב / האדם שנמצא בהליך חדלות הפירעון) צו עיכוב יציאה מהארץ. הגבלה על החזקה או קבלה של דרכון ישראלי או תעודת מעבר והגבלה על הארכת התוקף שלהם (אלא אם החייב נמצא בחו"ל וההארכה נדרשת כדי לשוב לישראל). הגבלה כלקוח "מוגבל מיוחד" - "מוגבל מיוחד" הוא מונח שנמצא בשימוש על ידי מוסדות פיננסיים כדי לתאר מגבלה שהם עשויים להטיל על לקוחות מסוימים עקב היסטוריית האשראי שלהם, ההכנסה או גורמים אחרים, לרבות חדלות פירעון. הגבלה זו מגבילה את הגישה של הלקוח למוצרים ושירותים פיננסיים, כגון כרטיסי אשראי, משיכת יתר והלוואות. ההגבלה מוטלת על ידי המוסד הפיננסי כאמצעי לניהול קרא עוד
האם יכולים לעקל את כספי הפנסיה בהליך חדלות פירעון?
כפסי הפנסיה של אדם המצוי בהליך חדלות פירעון -מוגנים. גם כספי הפיצויים מוגנים – ואולם, ככל שאדם קיבל פיצויים בזמן שהוא בהליך, הכספים האלה כבר אינם מוגנים והם יעברו לקופת הממונה. יובהר, כל עוד יחיד עובד באותו מקום עבודה כפסי הפיצויים שלו אינם נזילים והם נשארים בבעלותו(לא ניתן לעקל אותם) ככל שהוא מסיים לעבוד באותו מקום עבודה, הכספים הופכים נזילים והם אינם מוגנים, כך שניתן לממש אותם ולהעבירם לקופת ההליך. ההגנה על קרנות הפנסיה וקרנות הפיצויים בהליכי חדלות פירעון מבוססת על הרעיון שכספים אלו נועדו להוות מקור הכנסה ליחיד בעת פרישתו לגמלאות או במקרה של פציעה או אובדן קרא עוד
תשלום אגרת חדלות פירעון כמה זה עולה ואיך משלמים?
כאשר חייב מגיש בקשה לחדלות פירעון, הוא נדרש לשלם אגרה לכיסוי העלויות הכרוכות בהליך. סכום האגרה הנוכחי הינו 900 ₪, אשר ישולם במלואו על ידי החייב על מנת להמשיך בהליך חדלות הפירעון. ישנן מספר דרכים לשלם את האגרה. אפשרות אחת היא להגיע לסניף דואר ישראל או לסניף בנק מזרחי טפחות ולשלם באופן אישי. על החייב להביא את תעודת הזהות שלו ואת מספר תיק חדלות הפירעון להשלמת העסקה. אפשרות נוספת היא לשלם את האגרה באופן מקוון דרך אתר האינטרנט של מימון חדלות פירעון. לשם כך, על החייב להיכנס לאתר האינטרנט, להזין את מספר תיק חדלות הפירעון שלו ולפעול לפי קרא עוד
איך להימנע מביטול הליך חדלות לפירעון?
יש לעמוד בדרישות ההליך: להגיש דוחות בגין הכנסות והוצאות בכל חודשיים: דוחות אלו מספקים לנאמן תמונה ברורה של מצבו הכלכלי של החייב, ומאפשרים לו להעריך האם יש להתאים את תכנית הפירעון לשקף שינויים כלשהם בנסיבות החייב. כך למשל, אם הכנסתו של החייב גדלה, רשאי הנאמן להתאים את תכנית הפירעון כך שתדרוש תשלומים חודשיים גבוהים יותר לנושים. לשלם לקופת ההליך בכל חודש את צו התשלומים שנקבע: פעולה זו חשובה מפני שהיא ממחישה את מחויבותו של החייב להחזיר את חובותיו ומבטיח שהנושים יקבלו את חלקם ההוגן בתמורה. אי ביצוע תשלומים בזמן עלול לגרום לביטול ההליכים, והחייב עלול להיאלץ להתחיל מחדש קרא עוד
איך מכריזים על חדלות לפירעון?
בחדלות פירעון, בניגוד להליך פשיטת הרגל הישן, אין צו הכרזה הכרזה על חייב כחדל פירעון. במקומו ניתן צו לשיקום כלכלי אשר במסגרתו תושת עליו תכנית פירעון אשר תקבע בהתאם ליכולותיו הכלכליות והיקף נכסיו של היחיד. ככלל, השלב האחרון בהליכי חדלות פירעון (פשיטת רגל), הוא מתן צו המהווה תוכנית לפירעון (החזר) החובות לנושים ולשיקומו הכלכלי של החייב הצו, המכונה "צו לשיקום כלכלי", ניתן לחייב בתנאי שעמד בתנאי הצו לפתיחת הליכים (השלב הראשון בהליכים) ככלל, שלב השיקום הכלכלי נמשך כ-3 שנים ולאחריו, אם החייב יעמוד בתנאים שייקבעו בצו, הוא יוכל לקבל הפטר (פטור מחובות) ישנם מקרים, בהם חייב יוכל לקבל קרא עוד